Бизнесът на телефонните измамници вече буквално сее смърт. Жена почина, след

...
Бизнесът на телефонните измамници вече буквално сее смърт. Жена почина, след
Коментари Харесай

Жена почина след телефонна измама

Бизнесът на телефонните измамници към този момент безусловно сее гибел. Жена умря, откакто схванала, че е станала жертва на телефонна машинация. Това заяви основен контрольор Стефан Попов от Столична дирекция на вътрешните работи.

От началото на октомври единствено в София са регистрирани 14 телефонни измами за над 110 000 лв.. " Това е закононарушение е с отдалечен темперамент - всичко се прави по телефона.

Разговорите, които се организират, са от румънски мобилни оператори.

Въпреки тези неща, ние съумяваме да стигнем до някъде. По-бавно може би, само че съумяваме. За тези три месеца, за които загатнах, в София са арестувани 5 лица, взели участие в схемите, както ние ги назоваваме " мулета ". Миналата седмица в София също имаше арестувани две лица ", разясни гл. контрольор Стефан Попов пред Българска национална телевизия. 

Междувременно ОДМВР - Варна приканва хората да не се подлъгват, да не дават персонални данни и по никакъв мотив да не дават парична сума на непознати хора. При съмнителни диалози незабавно да се подаде сигнал на телефон 112.

" Умоляваме всички, които имат възрастни родители и родственици, да им обяснят за лъжливите схеми и сюжети и да ги предупредят да не дават по никакъв мотив пари, желани по телефон ", приканват от полицията. 

7 телефонни измами са предотвратени в границите на вчерашния ден с помощта на намесата на чиновници на бранш „ Измами “ на Главна дирекция  „ Национална полиция “ и  колегите им от бранш „ Престъпления срещу собствеността “ към ОДМВР - Варна. Всички позвънявания са на територията на Варна.

В единия от случаите 94-годишна варненка е оставила 1 500 лв. на посоченото от измамниците място. След намесата на полицията парите са открити непокътнати и са върнати на пострадалата.

При останалите случаи от през вчерашния ден измамите са предотвратени, преди евентуалните жертви да дадат желаната сума. Схемите, които измамниците са употребявали, са „ Съдействие на полицията при осъществяване на полицейска интервенция “ и „ Пострадал родственик при ПТП “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР